Teemaristeilyt

UUDEN KAPPELIN VIHKIÄISRISTEILY ILKONSAAREEN 28.8.2017 KLO 09:30 - noin 17:30

M/S Saimaa Margareta risteilee seuraamaan uuden kappelin vihkiäisseremonioita Ilkonsaareen. Helsingin hiippakunnan piispa Metropoliitta Ambrosius vihkii uuden Jumalan Äidin ikonin kappelin. Kävelymatkaa kappelille on noin 300m kivituhkapolkua pitkin Ilkonsaaren eteläpään laiturista, johon M/S Saimaa Margareta kiinnittyy. Vihkiäispalvelun jälkeen eteläpään laiturin grillikatoksen äärellä tarjolla lohikeittoa, josta pyydetään laittamaan paikalla olevaan kulhoon sopiva kolehti.

Edestakaisen laivamatkan hinta 45,- eur/hlö. Laivan kahviopalvelut auki meno- ja paluumatkalla kahvipurtavin ja C-oikeuksin. Lähtö Lappeenrannan matkustajasatamasta 09:30 ja paluu samaan paikkaan noin 17:30.

 Tiedustelut ja varaukset info@saimaanristeilyt.fi/ 0456738959

 

NORPPARISTEILYT JATKUVAT TAAS KEVÄÄLLÄ 2018, :)..

Vuoden 2017 norpparisteilyt ajettiin  Sarviniemen ja Kyläniemen pohjoispuolisille norppavesille yhteistyössä WWF:n kanssa. Risteilyillä tutustuimme saimaannorpan elinympäristöön ja Ismo Marttinen oli kertomassa saimaannorpan elämästä ja suojelusta vaikuttavalla asiantuntemuksellaan. Risteilyillä oli ilo nähdä useita yksilöitä norppia ja kuutteja niin vedessä kuin kivilläkin. Kykenimme säilyttämään kivillä makaaviin norppiin sellaisen etäisyyden, ettei yksikään norppa pyörähtänyt veteen takiamme ja tämä lämmitti mieltämme erityisesti.  Positiivisten kokemusten saattelemana jatkamme norpparisteilyjä rajoitetusti taas keväällä 2018.  Tavoitteena tuoda Saimaan selkoset ja norppa kaikkien ulottuville, sekä myös pieni tuki Saimaan Norpan suojelutyöhön.  Risteilyillä tutustumme Saimaan Norpan elämään sen omassa elinympäristössä oppaamme kertomana, ja mahdollinen havainto on iloinen lisä tapahtuessaan, :)..

 

Ilmoitamme 2018 norpparisteilyiden ajankohdasta kesän 2017 aikana näillä sivuillamme järjestelyiden varmistuttua.

Paikkoja rajoitetusti, vain ennakkomyynti!

Tiedustelut myös info@saimaanristeilyt.fi/ 0456738959

 

 

Norpparisteily