Risteilyt

ALOITAMME AIKATAULURISTEILYT PERJANTAINA 1.7.2022. KANAVARISTEILYT MA-PE JA ILKONSAARIRISTEILYT LAUANTAISIN 6.8.2022 ASTI. JULKAISEMME KANAVARISTEILYT SIVUILLAMME JA VERKKOKAUPASSA VIIKOITTAIN AINA EDELTÄVÄLLÄ VIIKOLLA SÄÄENNNUSTEET JA TILAUSRISTEILYT HUOMIOIDEN.

M/S Saimaa Margareta risteilee Saimaalla ja Saimaan kanavalla Tilaus-, Teema- ja Aikatauluristeilyjä kotipaikkana Lappeenranta. Tilaus- ja Teemaristeilyt Puumalan eteläpuoleisella vesialueella ja Saimaan kanavalla aina valtakunnan rajalle asti.

Varaudumme toiminaan korona-olosuhteissa myös kesällä 2022 ja noudatamme kaikkia annettuja korona-ohjeita/määräyksiä turvallisen toiminnan mahdollistamiseksi. Kiinnitämme erityistä huomiota puhdistusjärjestelyihin ja lisäksi aluksen sisätiloissa on Wellisairin ilmanpuhdistimet. Koko alus on ravintola-aluetta, noudatamme ravintoloille annettuja ohjeita.

Aikatauluristeilyt

Kanavaristeilyt heinä-elokuussa

Opastetut kahden tunnin risteilyt vuonna 1856 avatulle Saimaan kanavalle. Kanavan historia on kiehtova tarina meriyhteyden rakentumisesta Savo-Karjalaan eikä sulutuskokemus ei jätä ketään kylmäksi.

Saaristoristeilyt heinä-elokuussa

Kahden tunnin risteilyt saaristoon terassitunnelmin Suomen suvessa ja Saimaan kallioisissa maisemissa, kipparin selostuksin. Risteilyn aikana syntyy ymmärrys Suomalaisuuden juurista Saimaalla myös ajalta vesistön muodostaessa kulkuyhteyksien perustan.

Teemaristeilyt

Norpparisteilyt 26.-29.05.2022

Norpparisteilyt keväisin Taipalsaaren Suuresta Sarviniemestä Suur-Saimaan vesille yhteistyössä WWF:n kanssa.

Salpalinjaristeily perjantaina 22.07.2022

Salpalinjaristeily itsenäisen Suomen viimeisen puolustuslinjan äärelle Saimaalla. Vesistöntiedustelu linjan rakenneratkaisuihin sitoen ja taktisesti/operatiivisesti/strategisesti lähestyen.

Ilkonsaariristeilyt lauantaisin 18.6.-06.08.2022

Ilkonselällä sijaitseva Ilkonsaari on tunnettu veneilijöiden keskuudessa luonnostaan ja skiitoistaan. Risteily Ilkonsaareen antaa käsityksen Saimaasta ja Saimaan saaristosta ja skiitat tuovat tapahtumaan mielenkiintoisen kulttuurillisen lisän. Risteily pituus on kokonaisuudessaan noin 6 tuntia ja maissaoloaikaa Ilkonsaaressa on noin 1 1/2 tuntia.